Ministrul Mediului şi Goldului

Gold Corporation a depus proiectul minei şi studiul de impact la Ministerul Mediului. Aceasta înseamnă reluarea procedurilor de unde au fost blocate de justiţie în martie 2008 printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Întrebarea este: discutăm de un proiect nou cu documentaţia nouă sau de unul vechi? Căci, dacă avem un proiect nou, atunci trebuie reluate toate procedurile de avizare, inclusiv dezbaterile publice de care se teme ministrul Mediului Lazlo Borbely. Iar dacă proiectul este cel vechi, atunci o parte din documentaţie, certificatul de urbanism, a fost respinsă definitiv şi irevocabil.

Oricât de maghiar îi este numele, ministrul Mediului se dovedeşte un român autentic: el vrea să inventeze un nou tip de plan Gold Corporation: cel vechi, care este nou, prin faptul că are un certificat de urbanism nou, care va fi tratat ca cel vechi, şi procedurile vor fi reluate de acolo de unde justiţia le-a suspendat. Logic!

Aşa arată vechea exploatare de la Roşia Poieni, lângă Roşia Montană. Ca sa vă daţi seama de mărimea ei, voi preciza că în centrul fotografiei se văd foarte mic excavatoare cu înălţimea de câteva etaje… cariera propusă de Gold Corporation va fi de zeci de ori mai mare.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Juridic, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Studii şi analize, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ministrul Mediului şi Goldului

  1. Pingback: Din nou despre Ministrul Mediului şi Gold-ului | Lupta pentru Roşia Montană

  2. Pingback: Şedinţa Comisiei de Analiză Tehnică din Ministerul Mediului | Lupta pentru Roşia Montană

  3. Pingback: Oficial! Şedinţele Comisiei din Ministerul Mediului sunt secrete | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s