Din nou despre Ministrul Mediului şi Gold-ului şi nu numai

Am scris despre Ministrul Mediului şi Gold-ului, care face orice este nevoie pentru canadieni. De exemplu, proiectul vechi are un document nou, deci cică e nou, însă formalităţile vor fi reluate de unde au fost lăsate la cel vechi… care a fost declarat ilegal. Ştiu, nu înţelegeţi. E normal, nu e nimic de înţeles în absurdităţile ilegale ale unui ministru UDMR cu datorii la colegii de coaliţie din PDL.

Mircea Toma de la Kamikaze detaliază: ministrul spune că nu mai e același proiect, ci unul nou. Care, legal, are nevoie să treacă prin nenorocita de dezbatere publică, să vadă și prostimea ce s-a schimbat. Da’ dacă domnu’ Borbely a hotărât că, în criză, dezbaterea pentru un proiect vechi e valabilă și pentru unul nou, noi nu îl putem contrazice. E decizia lui să-și asocieze numele cu cianura.

Şi ziaristul face trecerea la următorul minister deţinut de UDMR, cel al Culturii: se pregătește celălalt minister-cheie pentru soarta proiectului RMGC: Comisia Naţională de Arheologie din Ministerul Culturii își ascute toporișca cu care să mai reteze o dată protecţia arheologică a Patrimoniului Roșia Montană.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Juridic, Domenii - Natură şi mediu, Domenii - Presă şi social media, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Studii şi analize, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Din nou despre Ministrul Mediului şi Gold-ului şi nu numai

 1. Klaus zice:

  avand in vedere ca noi numim noutate implementarea unei tehnologii cu cianura care este utilizata de peste 100 de ani si ne creem atatea probleme, inainte de a sti sa lucram si sa respectam o tehnologie bine pusa la punct, suntem departe de civilizatie si se pare ca ne place sa ramanem in casele noastre darapanate.

 2. Ramona zice:

  cred ca ministru asta face orice este nevoie ca sa ne dea de munca si sa producem si noi ceva ca si tara. de cand nu mai stim ce este aia competitivitate in Uniunea Europeana? proiectul Rosia Montana este o oportunitate de relansare pentru tara asta si de reabilitare a zonei

 3. Ha ha ha, v-ati intors, postacilor? Am o veste buna si una proasta:
  – vestea buna: veti fi vedete, pregatesc o ancheta despre voi; tovarasii de la Gold nu v-au instruit atat de bine incat sa va acoperiti urmele 😉
  – vestea proasta: asa cum am anuntat aici https://luptapentrurosiamontana.wordpress.com/2010/08/18/fanfest-2010-impresii/#comment-72, comentarille voastre agramate vor fi sterse. Macar scrieti-va minciunile corect gramatical, ce naiba! E ultimul avertisment.

  Apropo, ambele comentarii nu au nicio legatura cu subiectul mesajului. Asa se intampla, daca aveti idei putine si fixe. Veti primi raspuns cand scrieti cu cap.

 4. Proiectantul zice:

  Cred ca voi nu intelegeti mai multe lucruri:
  1.Ministrul mediului e ministru in guvernul Romaniei si lucreaza pentru statul roman iar RMGC e companie romano-canadiana.
  2.O instanta nu poate declara un proiect ilegal. Proiectul , pentru cei care plutiti in vazduh, contine date tehnice. Ceea ce a onsiderat instanta nelegal a fost documentele care insoteau proiectul.

 5. 1. RMGC este o companie in primul rand canadiana intrucat, teoretic, este detinuta 80% de o companie canadiana (practic, e un procent mai mare, dar asta e alta poveste). Statul roman, prin Guvernul Romaniei si autoritatile locale, nu este neutru, ci sustine acest proiect. Deci, sunt aceeasi echipa.
  2. Planul Gold Corporation, pentru cei care plutiti in cianura, este bazat pe documente, nu insotit de ele. Cand documentele sunt ilegale, proiectul are o baza ilegala. Deci, devine ilegal.

 6. eduard zice:

  ultimul post mă amuză :)) , cine ar sta să posteze pentru cei de la Gold sau ce sens ar avea treaba asta??? whatever, ceea ce nu am înțeles eu de la toată treaba cu salvatul Roșiei Montane e următorul : se tot militează pentru salvare eco etc, ministerul x aprobă ăla dezaprobă, mai vine unu cu șpagă, pleacă videanu, berceanu etc, noi cu ce ne alegem de pe toată treaba asta cu salvarea și cu ecologia? tot citesc de vro ceva zile despre proiectul controversat și jurnaliști trimiși în Noua Zeelandă și mă întreb, dacă nu se pune proiectul în aplicare , noi cu ce ne alegem de pe urma asta? adică dacă el ar prinde rădăcini am lua niște bani, dar așa 😕 ne alegem cu un loc în patrimoniu UNESCO; dar cu ce ne ajută treaba asta? aștept un răspuns, și nu m-ar mulțumi unul despre ecologie. dacă se poate pe mail sau chiar aici

 7. @eduard
  „Cine ar sta să posteze pentru cei de la Gold sau ce sens ar avea treaba asta???”
  http://think.hotnews.ro/protest-anti-exploatare-la-rosia-montana-ministerul-mediului-a-fost-declarat-proprietate-rmgc.html#comment-18448
  Nu e un raspuns direct, insa te lamureste nitel.

  „ne alegem cu un loc în patrimoniu UNESCO; dar cu ce ne ajută treaba asta?”
  De asemenea, Ioan T. Morar nu știe că satele din jurul acestor monumente listate UNESCO nu mai candidează la titlul de ”capitală națională a sărăciei”, iar acest lucru nu se datorează neapărat autorităților, ci oamenilor de acolo, care n-au așteptat ”să li se dea”, ci au valorificat ceea ce aveau.
  De aici http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/despre-linia-dreapta-a-domnului-ioan-t-morar-cum-e-treaba-cu-unesco-48929.html

 8. Văd că RMGC are postaci zilieri. Poate îi împrumută şi PD-L-ului frate şi îi dă şi ceva bani de campanie, că altfel ajung şi ei cam pe unde este aurul de la Roşia Montană acum.

  În altă ordine de idei, să nu credeţi că postul de consul este singura recompensă acordată lingăurilor, însă demonstrează pe deplin asocierea criminală între reprezentanţi ai Statului Român şi interese străine de România.

  No’, ş-amu’ la trântă cu postacii (că pe blogul meu nu prea îndrăznesc să vină, deşi vor avea cât de curând o surpriză când vor căuta pe Google Roşia Montană şi vor trebui să dea şi pe la mine ca să aibă ce raporta):

  @Klaus: Ce-i vechi nu este neapărat şi bun. De ce crezi că evoluează tehnologia? De bună ce este la nivelul la care a ajuns? Stai într-o casă dărăpănată? Nu cred. Dar, dacă ai sta, nu te-ar interesa că laşi în urmă un crater, nu?

  @Ramona: Exploatarea aurului nu este producţie, ci obţinere de materie primă. Nu cred că are cineva ceva cu exploatarea aurului dacă se face fără distrugerea mediului înconjurător şi cu păstrarea vestigiilor istorice. Da, ar fi mai scumpă o astfel de exploatare, însă nu imposibilă. Mult mai scumpă decât banii pe care îi dau ca să închidă gura ziariştilor…

  @Proiectantul:
  1. Banul e ochiul dracului, iar aurul coarnele lui.
  2. Nu tot ce este legal este şi neapărat bun.

  @Eduard: Ca să te lămureşti cu privire la postaci şi lichele:

  Putos no faltan, lo que faltan son financistas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s