Şedinţa Comisiei Naţionale de Arheologie din Ministerul Culturii

Comisia Naţională de Arheologie din Ministerul Culturii se întâlneşte vineri, 24 septembrie, să discute descărcarea arheologică a Muntelui Cârnic. Altfel spus, masivul este acum protejat întrucât are o importanţă arheologică exceptională. Dar domnii de la Gold Corporation au cerut domnilor arheologi şefi peste ţară să anuleze această protecţie. Şi este posibil să aibă o înţelegere ca între domni.

De exemplu, cel mai cunoscut membru al Comisiei este un domn, cum altfel, pe nume Paul Damian, care a mai descărcat arheologic Masivul Cârnic în 2004, motiv pentru care instanţele judecătoreşti au cerut cercetarea acestuia şi au anulat decizia: Raportul arheologic întocmit de intimatul Paul Damian cuprinde în mod evident doar opiniile acestei persoane […] Acesta are dreptul la o opinie, chiar dacă e formulată cu rea-credinţă […] Reaua credinţă a acestei persoane sau eventual nepriceperea acesteia ar fi trebuit să fie analizată de Comisia Naţională de Arheologie.

Săracul domn Paul Damian pare să fie singurul arheolog român care nu a aflat că în muntele Cârnic e de fapt toată istoria mineritului european din preistorie până în epoca modernă. Ca să vezi ce poţi vedea la Roşia Montană coborând în subteranele Cârnicului, ar trebui să mergi în Europa în vreo şapte-opt puncte şi nu ai vedea tot. Mă gândesc că e trist să fii ditamai arheologul cu pretenţia să fii respectat, iar pe la spate să râdă toţi colegii de tine că ai luat bani ca o firmă canadiană să îţi dinamiteze obiectul muncii.

Citeşte şi
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Juridic, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Documente, Tipuri - Studii şi analize, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Şedinţa Comisiei Naţionale de Arheologie din Ministerul Culturii

  1. Pingback: Săptămâna Roşia Montană | Lupta pentru Roşia Montană

  2. Pingback: O nelămurire privind întâlnirea Comisiei de Arheologie | Lupta pentru Roşia Montană

  3. Pingback: Protest în Bucureşti | Lupta pentru Roşia Montană

  4. Pingback: Gold Corporation face cinste, deci Paul Damian e cinstit | Lupta pentru Roşia Montană

  5. Pingback: Protest în Bucureşti la Ministerul Culturii – foto | Lupta pentru Roşia Montană

  6. Pingback: Ministerul Culturii a ajuns avocatul Goldului? | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s