Gold Corporation face cinste, deci Paul Damian e cinstit (2)

Cum promiteam aici, revenim cu alte dovezi alte colaborării lui Paul Damian cu Gold Corporation. În perioada 15-17 septembrie 2010, s-au desfăşurat pe tot continentul Zilele Europene ale Patrimoniului. Nu aţi auzit până acum ca o iniţiativă de patrimoniu a Consiliului Europei să fie manipulată de o companie care vrea să arunce în aer galerii unice în lume, însă orice este posibil în România. Şi, ce coincidenţă, în perioada imediat următoarea avea loc şedinţa Comisiei Naţionale de Arheologie.

Minele Romane ce nu au făcut parte din prezentarea Gold Corporation.
Normal, canadienii planifică să le arunce în aer.

Aşa că Direcţia de Cultură Alba din Ministerului Culturii a trimis presei ditamai invitaţia oficială în care anunţă că jurnaliştii vor avea posibilitatea de a discuta direct cu experţi în domeniul protecţiei patrimoniului” şi că include vizitarea obiectivelor de patrimoniu din Roşia Montană, parte a programului de restaurare şi valorificare cultural-turistică propus în cadrul proiectului minier Roşia Montană”. Jurnaliştii nu trebuie să îşi facă griji de bani, ei vin din partea Gold Corporation, aşa că transportul din localitatea dumneavoastră, masa şi cazarea sunt asigurate de organizatori”. Am mai auzit asta undeva, nu?

Invitaţia la Zilele Patrimoniului din judeţul Alba

Acum să vedem ce a prevăzut programul excursiei la Roşia Montană… prezentări ale goldiştilor, ce altceva? Au dat banul, aşa că au dreptul să se distreze. Printre ei, îi găsim pe membrii Comisiei Naţionale de Arheologie Paul Damian şi Sorin Cociş. Cum pe primul îl cunoaşte toată lumea, precizez că ultimul este un nene ce nu a apucat vă voteze descărcarea arheologică din 2004, asemenea lui Paul Damian, aşa că acum se dă lovit în aripă. Fază la care, mă întreb dacă este legal :-D. Adică Gold Coporation îţi dă casă, masă, transport şi ceva pentru deranj, iar tu, în afara unor scurte pupături cu cianuriştii, trebuie să decizi în Comisia de Arheologie dacă le faci cadou Masivul Cârnic. Acest conflict evident de interese este legal?

Programul la Zilele Patrimoniului din judeţul Alba

În faţa acestei întrebări, deja nu mai contează că itinerariul principalelor” obiective de patrimoniu nu a inclus, de exemplu, Minele Romane cunoscute de toată lumea. E de înţeles, Gold le va dinamita, deci nu era să îşi dea cu firma în cap. Şi nici nu aveau cu ei vreun arheolog cinstit care să le atragă atenţia…

Citeşte şi Gold Corporation face cinste, deci Paul Damian e cinstit

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Documente și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Gold Corporation face cinste, deci Paul Damian e cinstit (2)

  1. Stefana Bianu zice:

    atentie: conf dr Vasile Moga se impotriveste proiectului RMGC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s