Viitorul de aur al Roşiei Montane

Un studiu oficial, realizat cu sprijinul celor de la Newmont Waihi Gold, operatorii minei „model” din Noua Zeelandă, arată că toţi indicatorii social-economici din Waihi sunt mult sub indicatorii regiunii şi ai localităţilor similare din regiune, unde nu există minerit. Aşadar, mineritul înseamnă rămânere în urmă şi probleme social-economice, nu dezvoltare.

Există toate premizele (cazul Waihi e promovat chiar de RMGC) ca Roşia Montană să rămână în urma localităţilor din zonă, care se dezvoltă alternativ şi unde în cele mai multe sate de pe Valea Arieşului situaţia e mai bună decât în Roşia Montană – pentru că acolo oamenii n-au aşteptat să vină cineva ”să le dea” şi nici nu i-a blocat cineva.

Protest la exploatarea din Waihi, Noua Zeelandă

În Albac, o localitate din Apuseni, există deja 52 de pensiuni (plus alte micro-întreprinderi) care asigură mai multe locuri de muncă (şi venituri pentru cei care lucrează acolo) decât va oferi RMGC; iar Albac nu are nici pe departe potenţialul Roşiei Montane.

De aici.

Citeşte şi
Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Minerit, Domenii - Turism, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Documente, Tipuri - Foto, Tipuri - Studii şi analize, Tipuri - Ştiinţă și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Viitorul de aur al Roşiei Montane

  1. Da, numai că ar şi trebui să intereseze pe cineva dezvoltarea durabilă a zonei… Ori în cazul Roşia Montană discernământul a fost cumpărat la pachet cu bunul-simţ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s