Manipularea Gold Corporation prin presă 2 – Evenimentul Zilei

Gold Corporation a dat un comunicat triumfalist. Evenimentul Zilei l-a preluat fără să se întrebe dacă informaţiile or fi false şi fără să întrebe opoziţia dacă o fi având ceva de spus. Ca şi altă dată, deontologia unora din presă este la înălţime.

Procedura de evaluare a proiectului poate continua în conformitate cu toate cerinţele legale e balonul de săpun lansat de Evenimentul Zilei la centrarea Gold Corporation. Doar că nu asta s-a judecat. Cum puteţi spune că aveţi o decizie privind legalitatea din moment ce nu asta s-a judecat?

În acest proces ce durează de şapte ani, Asociaţia Alburnus Maior a cerut Ministerului Mediului să returneze documentaţia către Gold Corporation întrucât nu este completă. Ministerul a confirmat (!) că documentaţia este incompletă, însă nu a văzut o problemă în asta, că doar se poate completa pe parcurs… româneşte.

Aşa că Alburnus Maior a început să se judece cu Ministerul Mediului întrucât nu returnează documentaţia titularului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins pe 21 septembrie 2010 contestaţia opoziţiei. Corect, a respins-o, deci canadienii îşi pot turna o jumătate de pahar de şampanie. Însă cam atât, din cauză că instanţa a decis doar că Ministerul Mediului nu poate fi obligat să dea  la loc documentaţia. Aceasta nu înseamnă că documentaţia în sine este legală, ci doar că, aşa cum scrie mai sus, Ministerul Mediului nu poate fi obligat să trimită la loc documentaţia către companie.

Am doar o ultimă observaţie. De ce în comunicatul Gold Corporation nu se dă citatul din sentinţă în care scrie că documentaţia proiectului este legală? Pentru că acel citat nu există.

Citeşte şi
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Juridic, Domenii - Natură şi mediu, Domenii - Opoziţia, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Propagandă, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Manipularea Gold Corporation prin presă 2 – Evenimentul Zilei

  1. Ăştia de la Roşia Montană Gold Corporation şi dacă vor pierde procesul vor spune că l-au câştigat. Când totul nu are nicio substanţă şi este vorba exclusiv despre marketing, ajungi să nu mai ai o percepţie clară asupra realităţii şi să crezi că ceea ce vrei tu să se întâmple s-a şi întâmplat cu adevărat…

  2. Pingback: Manipularea Gold Corporation prin presă (3) | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s