UNESCO vrea Roşia Montană… Ministerul Culturii?

ICOMOS este organismul UNESCO responsabil cu nominalizările pentru Lista de Patrimoniu Mondial. Spre deosebire de opiniile personale ale unui individ afiliat Gold Coporation, ICOMOS internaţional a adoptat încă din 2008 o poziţie favorabilă Roşiei Montane. La începutul acestui an, ICOMOS România a revenit cu o poziţie şi mai tranşantă.

Specialiştii, cuvântul preferat al goldiştilor, doar că acum discutăm de persoane cu pregătire, care nu sunt plătite pentru opiniile lor, au opinat că patrimoniul natural şi cultural constituie resursa cea mai importantă pentru dezvoltarea durabilă a zonei, înţeleasă în termenii stabiliţi la conferinţa ONU de la Rio de Janeiro din 1992. Faţă de ideile promovate de ONU accepţiunea exclusiv mercantilă asupra dezvoltării durabile reflectată în intervenţiile reprezentanţilor RMGC este total divergentă.

ICOMOS, împreună cu Academia România si Pro Patrimonio, au solicitat Ministerului Culturii să asigure întărirea protecţiei legale a sitului Roşia Montană prin promovarea sa în Lista Patrimoniului Mondial. Declaraţia completă se găseşte aici.

Sursa foto

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Autorităţi, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Foto și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la UNESCO vrea Roşia Montană… Ministerul Culturii?

  1. Pingback: Media aritmetică după metoda UDMR | Lupta pentru Roşia Montană

  2. Pingback: Judecata generaţiei următoare | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s