Roşia Montană Gold Corporation o mai încasează o dată

Acum câteva zile, Dragoş Tănase, directorul Gold Corporation, se lăuda că totul merge conform planului, mai au câteva avize,  mai durează câteva luni şi gata, îi dau drumul chiar din această vară. De obicei, când auzi aşa ceva, te gândeşti imediat că totul le merge prost (de 10 ani mai anunţă din când în când că exploatarea începe la anul), că sunt blocaţi cu avizele rău de tot (de trei ani stau pe loc la Ministerul Mediului fără niciun progres datorită unor specialişti din afara ministerului) şi că tocmai au mai păţit ceva de care vom auzi mai repede decât credem.

Şi iată cauza declaraţiilor triumfaliste: ordin de ministru (evident, nu ministrul Mediului) prin care tocmai au fost daţi în urmă cu vreo trei ani. Ministerul Culturii, intenţionat sau nu, a dat un ordin în iulie 2010, ce a fost publicat în octombrie anul trecut, prin care situl din Masivul Cârnic este (re)confirmat de importanţă naţională şi universală şi este poziţionat în grupa valorică A cu cod AB-I-s-A-20329. Iar grupa valorică A înseamnă că este protejat integral. În traducere pentru goldişti, înseamnă că nu poţi să îl dinamitezi nici măcar parţial pentru a „păstra” tradiţia mineritului distrugând galerii de mină unice în lume.

Pentru mai multe informaţii, citiţi aici (notele de subsol sunt importante) şi aici.

Monumentul natural Piatra Corbului din Masivul Cârnic de la Roşia Montană

Sursa foto

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Minerit, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Documente, Tipuri - Foto și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Roşia Montană Gold Corporation o mai încasează o dată

  1. BDE zice:

    NU as vrea ca si copii mei sa traiasca in poluare. ALBA_IULIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s