Prorectorul de la Babeş-Bolyai critică Gold Corporation

Prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Pompei Cocean, demolează planul Gold Corporation într-o scrisoare deschisă:

Exploatarea minereurilor preţioase din cele patru masive va distruge un monument unic al civilizaţiei… [Planul] vizează obţinerea de avantaje maxime şi rapide pentru promotor, în vreme ce statului român îi revine o infimă parte din câştigurile preconizate… Lacul de decantare din Valea Corna, situat la 5 km amonte de oraşul Abrud, va produce, în cazul ruperii barajului, o tragedie similară ca efecte celei de la Pompei, Herculanum sau Stabiae, îngropând acest oraş în depozitele de steril şi cianuri deversate… Exploatarea, într-o perioadă de 17 ani, va răpi populaţiei din zonă o sursă de venituri pe care mai mult de 2000 de ani de extragere continuă a aurului n-a epuizat-o. Motivarea susţinătorilor proiectului cu cele câteva sute de locuri de muncă pentru o perioadă atât de scurtă este un argument jalnic.

Demult nu a mai scris cineva în termeni atât de duri. Hmmm, urmează o sponsorizare a Gold Corporation pentru Universitatea Babeş-Bolyai? Poate aşa se va găsi altcineva, care să evidenţieze „beneficiile” planului Gold Corporation? La ASE nu a ţinut şmecheria.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Natură şi mediu, Domenii - Opoziţia, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s