Agerpress a publicat joi, 14 iulie, 13:44 ora României, un comunicat al Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Alba. Aceasta tocmai anunţa că a decis descărcarea arheologică a Masivului Cârnic.
Situl de ştiri MarketWire.com a publicat pe 14 iulie, 07:09 – ora Canadei de Est, 14:09 – ora României, un comunicat de presă al Gabriel Resources, compania mamă a Roşia Montană Gold Corporation. Aceasta anunţă că i s-a acordat Certificatul de descărcare arheologică şi că va continua să lucreze împreună cu Guvernul României etc.
Avem o diferenţă de 25 de minute şi trei scenarii posibile.
Primul este că membrii Direcţiei de Patrimoniu Alba dau canadienilor raportul în timpul şedinţei (sau înaintea ei ;-)). Dar cum am putea crede aşa ceva?! Ar însemna că decizia fusese luată înaintea şedinţei Direcţiei de Patrimoniu, iar clientul anunţat înainte de anunţul oficial. Cum să îi bănuim pe protectorii patrimoniului de trădare?!
Al doilea scenariu este că există un canadian super-rezistent, care, 60 de minute din 60, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, dă refresh non-stop pe toate siturile româneşti că poate-poate o apărea vreo ştire.
Cum ultima adresa a lui Superman nu este chiar în Canada, rămâne a treia variantă: membrii Direcţiei de Patrimoniu Alba comunică telepatic cu canadienii de la Gabriel Resources. Asta trebuie să fie!
Maestre Lorin Fortuna, sunteţi pe recepţie? Cianurienii lui Gabriel Resources au luat legătura cerebral cu măgărienii de la Direcţia de Patrimoniu Alba pentru a-i fraieri pe naivienii de la Roşia Montană, trimiţându-i în altă localitate întrucât a lor va fi distrusă. Există o întârziere de 24 de minute cauzată – se zice – de balaurienii nativi care nu vor să înţeleagă cât de bună e nişte cianură în cultură.
Pingback: transildania
Pingback: Ciudățenii cu arheologi români, Bursa din Toronto și Roșia Montană « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET
Pingback: Directorul RMGC premiat pentru distrugerea istoriei noastre | Lupta pentru Roşia Montană
Pingback: Nasul TV » Directorul RMGC, Dragos Tanase, premiat cu 1,5 milioane de dolari pentru distrugerea istoriei