Lupta pentru Roşia Montană continuă!

Fundaţia Culturală Roşia Montană informează că va ataca în instanţă descărcarea arheologică a Masivului Cârnic. Anunţul a fost făcut de preşedintele Fundaţiei, Ioan Piso. Acesta a declarat că avizul de descărcare de sarcină arheologică a muntelui Cârnic, emis de Ministerul Culturii în ianuarie 2004, a fost anulat în instanţă definitiv şi irevocabil. A mai da un alt aviz, pentru acelaşi munte Cârnic, fără a se fi făcut cercetări suplimentare, fără a se fi schimbat ceva din situaţie, este o ilegalitate.

Fundaţia Culturală Roşia Montană este organizaţia care, în mai 2011, a câştigat în instanţă anularea Planurilor Urbanistice General şi Zonal făcute cadou canadienilor de către consilierii locali în 2002.

Este important de precizat că Ioan Piso a fost demis pentru a patra oară (!) de Ministerul Culturii pe 8 iulie, cu câteva zile înainte de scandalul descărcării arheologice, din funcţia de director al Muzeului de Istorie a Transilvaniei. Un reprezentant al Ministerului a revenit ulterior, susţinând că arheologul a fost, de fapt, pensionat din cauza vârstei înaintate. Ioan Piso a anunţat că îşi va recâştiga dreptul în instanţă, la fel ca în precedentele trei cazuri.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Autorităţi, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Ştiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s