Cum mai stăm cu încălcarea hotărârilor judecătoreşti

Justiţia din România, prin hotărâri definitive şi irevocabile:

1) a anulat certificatele de urbanism eliberate de Consiliul Judeţean Alba, în 2006 şi 2007, în favoarea Roşia Montană Gold Corporation (RMGC, compania canadiană care intenţionează să exploateze aurul de la Roşia Montană); acest lucru nu a împiedicat Consiliul Judeţean Alba să elibereze în 2010 un nou certificat de urbanism având acelaşi obiect.

2)  a anulat, în 2007, Planul Urbanistic General (PUG) aprobat de Consiliul Local Roşia Montană în 2002. În 2009, Consiliul Local Roşia Montană, încălcând flagrant decizia justiţiei, a aprobat un nou PUG care confirmă PUG-ul din 2002, anulat în instanţă.

3) a anulat certificatul de descărcare de sarcină arheologică, avizat de Comisia Naţională de Arheologie (CNA) pentru Masivul Cârnic. În urmă cu o săptămână, în şedinţă secretă, aceeaşi Comisie Naţională de Arheologie a votat un nou aviz de descărcare de sarcină arheologică tot pentru Masivul Cârnic, care să-l înlocuiască pe cel anulat de instanţă.

Stăm bine!

Sursa textfoto

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s