Gold Corporation a mituit Ministerul Culturii cu 43.000.000 $

Revista Kamikaze publică în premieră fragmente din Protocolul mitei RMGC, încheiat între Dragoş Tănase, directorul Gold Corporation, şi Kovacs Josef, directorul Institutului Patrimoniului din Ministerul Culturii.

Protocolul confidenţial are mai multe clauze, între care cea mai frecvent invocată în text e Clauza 3.1: „angajamentul RMGC  de a finanţa obiectivele care ţin de patrimoniul cultural este fundamental legat de progresul RMGC în implementarea proiectului (de exploatare de la Roşia Montană) atât în stadiile de aprobare şi de autorizare cât şi în cele de construcţie şi operare”. E tare precizarea din paranteză, ca pentru proşti: bă, care nu aţi fost atenţi, proiectul nostru e exploatarea, nu salvarea patrimoniului, se aude, da?

Mai jos, protocolul detaliază modul în care va fi corelată această condiţionare dintre plăţi şi aprobări. RMGC va plăti numai dacă toate aprobările şi avizele vor fi obţinute şi vor fi valide definitiv, inclusiv deciziile judecătoreşti! 10 decembrie 2011 este menţionată ca dată ţintă de obţinere a tuturor avizelor. Practic, Ministerul Culturii se angajează să obţină contra cost decizii din partea altor ministere şi sentinţe favorabile din partea unor instanţe ale justiţiei. În schimb, defalcarea sumelor nu este clarificată şi nici destinaţia lor. Bravo, băieţii!

Mai multe informaţii se gasesc aici.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Decizii şi hotărâri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s