Consumul excesiv de Gold dăunează grav obiectivităţii

Maşina te ia din faţa blocului şi te urcă taman în creierii munţilor unde o mână de piarişti te mângâie cu un un monolog tihnit, te adapă şi te cocoaţă pe bolovani cu “cico popescu”. Revii în Cluj (respectiv Alba) odihnit, sătul, spui câte-ceva despre căpuşele de la Roşia, eşti declarat blogher de milioane după care te înfoi sub plăpumioară, visând la miliardele pe care Gold, în nemăsurata-i milostenie, le va oferi cu ochii umezi şi fruntea albă României, vatra străbună. Dimineaţa, constaţi că nu toata lumea e de acord cu tine, dar în mod cert doi-trei nenorociţi de gunoieri eco nu au puterea să te invalideze pe tine, proaspătul cavaler al florii de cianură.

E ameţitor, halucinant de-a dreptul să descoperi ardoarea cu care o mână de oameni îşi asumă şi susţin o idee pentru nimic mai mult decât o excursie cu jeep-ul, două beri şi o chiftea, asezonate cu pr. Dacă cineva chema douăzeci de blogheri la un dialog nesponsorizat în centrul oraşului bag mâna în foc că jumătate îşi găseau brusc de lucru şi încă jumătate din cei rămaşi se îmbolnăveau subit sau aveau de vizitat rude la spital.

În mod ironic, autorul mesajului de mai sus nu ştie că 20 de bloggeri au fost invitaţi acum o lună la conferinţa nesponsorizată Totul despre Roşia Montană în UNESCO. Câţi au venit? Niciunul. E drept că Groparu a fost interesat, însă nu putea ajunge. Chiar zilele trecute, Asociaţia Alburnus Maior şi Asociaţia Mai Mult Verde au organizat o discuţie nesponsorizată tot cu bloggerii. Câţi au venit? Patru, iar unul a scris, spre cinstea lui.

Cam aceştia sunt cei interesaţi să discute cu cealaltă parte. Şi aici mă refer la vorbit serios, nu la mers să cauţi nod în papură după ce Unchiul Goldică ţi-a dat mâncărică, băuturică şi păturică.

Fotografie de la Ziua Minerului 2010 sponsorizată de Gold Corporation

Sursă text, foto

Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Presă şi social media, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Consumul excesiv de Gold dăunează grav obiectivităţii

  1. Ovidiu Popescu zice:

    Ca tot ai adus vorba: stii bancu’ cu Cico? Intreaba si tu in dreapta-n stanga, nu te lasa pana nu afli adevarul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s