Interzicerea mineritului cu cianuri se aplică la Roşia Montană

Parlamentul European a votat pe 5 mai 2010 interzicerea cianurii în minerit cu o majoritate covârşitoare, în ciuda opoziţiei unui număr important de europarlamentari români, în particular cei trimişi de PDL. Din fericire, au fost printre ai noştri oameni care au avut curaj să încalce disciplina de partid pentru a se opune cianuriştilor.

Ulterior, Comisarul European pentru Mediu a făcut o declaraţie interpretabilă în care spunea că nu este de acord cu interzicerea totală a cianurii în minerit întrucât aceasta ar implica oprirea exploatărilor în derulare. Cum afectează această poziţie situaţia Roşiei Montane?

Să vedem precizările europarlamentarului Monica MacoveiComisarul invocă de pildă argumentul potrivit căruia o interdicţie generală a folosirii cianurilor în minerit ar presupune, citez, “închiderea minelor existente care operează în condiţii de siguranţă”. Ori acum, la Roşia Montană nu există o mină care operează cu cianuri în condiţii de siguranţă. Nu, acum abia, vor unii să promoveze acest proiect, ori asta este cu totul altceva. Aşadar, interzicerea exploatării cu cianuri se aplică proiectelor noi, nu şi celor existente. Q.E.D.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Natură şi mediu, Domenii - Politică, Tipuri - Decizii şi hotărâri, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Interzicerea mineritului cu cianuri se aplică la Roşia Montană

  1. Pingback: Interzicerea mineritului cu cianuri se aplică la Roşia Montană (2) | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s