Argument economic contra exploatării aurului Roşiei Montane

Marcel Ionescu-Heroiu este absolvent al Facultăţii de Ştiințe Economice, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a obţinut un doctorat în Dezvoltare Regională de la Cornell University din Ithaca, New York şi lucrează acum pentru Banca Mondială în Washington.

O să încep acest articol prin a spune că în lupta care se duce pentru Roşia Montană, nu sunt un observator neutru. Mi-am ales tabăra şi ca atare punctual meu de vedere are o doză substanţială de subiectivism. Dacă din punct de vedere emoţional sunt pentru păstrarea Roşiei Montane intacte (să se bucure de ea şi nepoţii şi strănepoţii noştri), din punt de vedere raţional sunt totuşi conştient că fiecare tabără are dramul ei de dreptate.

Fiecare tabără a ieşit la bătaie să-şi susţină dreptatea cu o pleiadă de argumente, date, şi viziuni de viitor. Ce am simţit că a lipsit din tabăra mea, cea a iubitorilor de natură, este un argument economic solid pentru prezervarea Roşiei Montane. Ce urmează acum reprezintă tentativa mea de a umple acest gol. Citeşte mai departe

Sursa foto

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Economie, Domenii - Minerit, Tipuri - Studii şi analize și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Argument economic contra exploatării aurului Roşiei Montane

 1. Emil Vulcanescu zice:

  Sunt impotriva exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana.
  Daca totusi, se doreste exploatarea , eu am o intrebare : De ce nu exploateaza statul acest zacamant si tot aurul sa ramana Romaniei ?
  Mentionez ca exista specialisti romani care pot face acest lucru, iar Gold Corporation sa se duca la ei in Canada.
  Sunt alaturi de voi in aceasta lupta.
  Sa fiti iubiti
  Cu stima Emil

  • Romania nu poate exploata din cauza ca licenta a fost acordata canadienilor in 1997 fara licitatie si printr-un contract cu clauze secretizate.

   • Emil Vulcanescu zice:

    Cunosc faptul ca acest contract ii secretizat DAR „poate” incercati sa aflati cine a semnat in numele Romaniei acest JAF , puteti sa dati si CNP-ul personajelor , pot fi gasiti !!!
    Mugur Isarescu si cei ce au semnat pot sa inceapa sa „cante” :

    Da mama cu biciu’-n mine
    Ca n-am ascultat de tine…..
    sau
    Mama decat ma faceai
    Mai bine un pom sadeai

    Romania poate exploata aurul, nu are in schimb dreptul de a-l marca , si-a pierdut acest drept datorita guvernatorului BNR.

    Sa fiti iubiti
    Cu stima Emil

    P.S. D-l Adrian Nastase , fost prim-ministru , nu a dorit sa-mi spuna cine a reprezentat Romania in acest contract, poate aflati voi.

 2. Pingback: WeblogNews: Rosia Montan- Groapa cu Aoăr !a

 3. Busui Matei zice:

  Am tradus in engleza acest articol pentru a-l distribui international. Doresc prin aceasta sa-ti aduc la cunostinta acest fapt:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s