Exploatări de suprafaţă à la Gold Corporation

Exploatările de suprafaţă prezentate de RMGC sunt foarte „bune”.

Pe la mijlocul anilor 90 prezentau nişte mine din Spania: au renunţat să le mai dea exemplu după ce Spania nu le-a mai prelungit licenţa. Au venit cu Suedia, ceva mine pierdute printre gheţuri… Doamne fereşte să se încălzească clima cu 1-2 grade. Au trecut în Nevada, o mină în mijlocul deşertului – cea mai apropiată localitate la 40 km. După care au ajuns în Noua Zeelandă – la cât de multumiţi au fost cei din Noua Zeelandă de mina lor, anul trecut Guvernul a decis să stopeze orice exploatare minieră a aurului; asta chiar dacă rămân neexploatate zăcăminte evaluate la 60 de miliarde de dolari.

Acestea sunt exemplele oferite chiar de RMGC; în schimb, din Asia în Africa şi până în America Centrală şi America de Sud sunt zeci de cazuri în care autorităţile au reclamat faptul că firmele canadiene de minerit nu şi-au respectat obligaţiile, că au încălcat drepturile omului ori chiar s-au implicat în conflicte sau războaie civile. ONU a solicitat oficial Canadei anchete în două astfel de cazuri, dar degeaba.

Sursa text, foto

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Minerit, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s