Interzicerea mineritului cu cianuri se aplică la Roşia Montană (2)

Mediafax scrie într-un articol nesemnat că, la Bruxelles, Comisia Europeană nu are în plan interzicerea utilizării cianurilor în minerit. În acelaşi text, citatul corect cuprinde cuvintele cheie nu este justificată … interdicţia generală privind interzicerea mineritului. Trecem repede peste greşeala de sens, ce presupun că aparţine traducătorilor români.

În continuare, se precizează că există exploatări în desfăşurare, iar o interdicţie deplină a utilizării cianurilor, în prezent, ar implica închiderea minelor existente mai ales în Suedia şi Finlanda. Dragilor, este vorba de minele deja deschise, nu de cele propuse. Sunt necesare alte explicaţii? Le aveţi aici.

PS: Nu sunt aşa drăguţi băieţaşii de la Mediafax să publice răspunsul complet al Comisiei Europene? Poate mai sunt lucruri interesante prin el…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Minerit, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Interzicerea mineritului cu cianuri se aplică la Roşia Montană (2)

  1. Aura zice:

    A lasa strainii sa scormoneasca Rosia Montana cu mainile murdare si salivand dupa aurul nostru este un sacrilegiu pe care nici un dumnezeu nu-l poate ierta. Vor incerca in fel si chip sa intimideze motii nostri si Apusenii, chiar acum cu acceptul pentru Schengen. INSA mai bine stam acasa, mai bine suntem saraci in felul nostru milenar, decat sa aiurim pe la portile Europei, care a devenit o desfranata batrana si obscena, decat sa plecam capetele in fata unor asexuati, autisti, nationalisti, far’ de radacini si cultura, precum Finlanda si Olanda.
    Timpul va avea rabdare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s