Traian Băsescu declară x sau y… aşa, şi? Tu! Tu ce faci?

Canadienii şi-au atins maximul de susţinere din partea statului român în august, când preşedintele „tuturor” românilor a început să facă lobby pe faţă în favoarea lor, contra opiniei publice româneşti. Aşa că nimic nu mai este de mirare din partea acestui personaj. Ba începe să fie plictisitor.

În iunie spunea că nu statul este obligat să ne asigure bunăstarea, ci ne-o asigurăm fiecare, iar acum doreşte ca guvernul să facă ce trebuie pentru crearea de locuri de muncă în mineritul care se adresează exploatărilor de aur, argint şi cupru. Se contrazice. Aşa, şi?

Pentru aplicarea măsurilor minereşti, el cere membrilor guvernului curaj! Pe timp de criză, cei care nu au curaj ar face bine să plece din guvern. Te poţi întreba care criză, că a trecut mai mult de un an de când Traian Băsescu ne-a anunţatîn 2011 ieşim din criză. Asta după ce vorbele prezidenţiale ne-au băgat şi ne-au scos din criză de mai multe ori în ultimii patru ani. Aşa, şi?

Te mai poţi întreba ce atribut constituţional îi permite preşedintelui să ameninţe membrii guvernului că vor fi daţi afară, dacă nu dau acorduri unui plan privat ilegal. Este acelaşi atribut constituţional pe baza căruia minte pe faţă când prezintă fotografii de la Roşia Poieni pe post de Roşia Montană. Şi să nu crezi că nu ştia despre ce era vorba, doar a vizitat Roşia Poieni acum doi ani. Nu există acel atribut constituţional care să justifice ameninţările şi minciunile lui Traian Băsescu. Aşa, şi?

Mai pot înşirui lejer încă trei-patru minciuni flagrante legate de planul Gold Corporation (numărul locurilor de muncă, garanţia inexistentă pentru repartiţia lor, „salvarea” patrimoniului prin distrugere, aurul BNR etc.). Însă toate argumentele din lume nu au valoare, când ne întoarcem la realitate. Iar realitatea este că preşedintele Traian Băsescu face orice pentru RMGC.

Nimic nu mai este surprinzător în atitudinea dumnealui. Spune că cianura este sănătoasă? Era de aşteptat. Ameninţă cu revenirea crizei? Este logic, după ilogica dumisale, desigur. Face mineriade la Roşia Montană? Treaba lui. Schimbă argumentele ca pe şosete murdare? Asta arată cât îi valorează argumentele. Mâine are de gând să apară în pielea goală cu pene înfipte dorsal şi tatuaj RMGC pe piept? Plictisitor. Nimic nu e de mirare, din moment ce omul are o fixaţie şi este hotărât să face orice pentru ea.

Aşa că te rog să mă scuteşti cu ce zice Traian Băsescu. Ce vreau să aud este ce propui ca să îl oprim, cu tot cu canadienii lui. Şi nu aştept românisme de genul îi dăm să bea din lacul de cianură. Nu, nene, vreau să aud ce proteste facem, ce acţiuni în justiţie începem, ce vacanţe ne petrecem la Roşia Montană, ce acţiuni de stradă pregătim. Nu mai vreau să aud bla-bla. De bla-bla se ocupă Traian Băsescu. Cu vârf şi îndesat.

Sursa foto

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Politică, Tipuri - Acţiuni şi proteste, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Traian Băsescu declară x sau y… aşa, şi? Tu! Tu ce faci?

 1. viktor zice:

  Zeno Cornea, localnic din Rosia pt. cei ce nu stiu, i-a zis-o bine de tot: „Domnule Basescu, daca cianura este atat de inofensiva, de ce ne mai trebuie BARAJ in care aceasta sa fie depozitata? De ce nu dam drumul cianurii direct in mediu, daca cianura nu este o substanta nociva?”. Raspunsul lui Basescu… n-a mai venit. A inghitit in sec si a trecut la alta discutie.

 2. br3b zice:

  De fapt pozele sunt de aici http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2011/08/29/presa-intre-iubirea-pentru-banii-rmgc-si-ura-fata-de-basescu/

  Iar acolo aveti chiar si link catre fisierul sursa, daca aveti idei pentru alte continuari la „Tacerea e de aur” http://www.2shared.com/photo/bnLSgKvb/Basescu_-_Tacerea_e_de_aur_RMG.html

 3. semanticus zice:

  :)))) A! merci ! asta imi mai lipsea, incolo eram aranjat ! mmmm #cafea ma doare capul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s