Monumentele din România pe Lista Patrimoniului UNESCO

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO este locul în care Roşia Montană merită să ajungă. Să vedem ce monumente sunt deja acolo…

O poveste colorată în imagini şi informaţii complexe, prezentarea Patrimoniului UNESCO românesc aduce în discuţie cele mai importante monumente naturale şi de arhitectură de pe teritoriul ţării noastre. Într-o zonă marcată de-a lungul istoriei de puternice schimburi culturale orient-occident, dar şi de o permanentă fuziune stilistica de influente din cele mai diverse, Romania marcheaza pe lista UNESCO o serie valoroasa de monumente.

Vom povesti despre Bisericile din Moldova, siturile sasesti cu biserici fortificate din Transilvania, ansamblul bisericilor de lemn din Maramures, Manastirea Hurezi, Centrul istoric Sighisoara, fortarete dacice din Muntii Orastiei si Delta Dunarii.

Mai multe informaţii se găsesc aici.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Patrimoniu şi istorie, Tipuri - Studii şi analize și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s