Dacă nu se potoleşte, îl împuşc în cap

Mărturie a abuzurilor de la acţiunea contra cenzurii din presă pe subiectul Roşia Montană: Un domn care se plimba paşnic prin faţa TVR, aseară, însoţit de câinele lup (un căţelandru de vreo 2-3 luni) a fost săltat de jandarmi… cu tot cu câine, evident. La secţia de Poliţie, din cauza agitaţiei şi a atitudinii agresive ale miliţie… aa.. asta… jandarmilor, câinele a devenit şi el agitat. Un jandarm a replicat posesorului câinelui, de faţă cu toţi ceilalţi jandarmi, politişti şi “reţinuţi” următoarele: „Dacă câinele nu se potoleşte, îl împuşc în cap”.

Acum, nu ar avea sens să vorbim prea mult despre atitudinea jandarmului; ar trebui să îl întrebăm cine morţii lui se crede şi nu e frumos să vorbeşti în felul ăsta, mai ales când eşti faţă în faţă cu organul. Aşa că nu o vom face.

Însă o observaţie se impune: efectul acestei atitudini represive este exact opusul a ce speră comandanţii. Veţi vedea.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Opoziţia, Tipuri - Acţiuni şi proteste și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Dacă nu se potoleşte, îl împuşc în cap

  1. Pingback: Jardarmii din România la datorie: “Dacă câinele nu se potoleşte, îl împuşc în cap”. Măcar câinele are cap! | NapocaNews

  2. Am auzit că aţi fost vreo 30 la Cluj…cam atâţia se opun proiectului…30 la Cluj, cinci la Arad etc…

  3. viktor zice:

    Rusanu asta e prietenul lui Popescu Florin… care scrie mascari pe bloguri. Baietii astia sunt prietenii lui Stavarache si fac campanie electorala acestuia, pe bani publici.

  4. Pingback: Stati linistiti la locurile voastre! – Maine 11.11.2011 la noi nu o sa vina Sfarsitul Lumii « Hai ca se poate!

  5. @Admin nici nu am am susţinut că 30+5=30, nu ştiu de unde ai dedus dumneata treaba asta. Eu am enumerat: 30 la Cluj, cinci la Arad etc.
    @Viktor dacă nu erai atât de preocupat să salvezi purecii de baltă observai că nu am nici cea mai mică legătură cu oraşu’ sau judeţu’ Bacău, mai încearcă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s