Acordul de Mediu pe înţelesul tuturor

Procedura de evaluare a impactului asupra mediului (Procedura EIM) pentru proiectul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) propus la Rosia Montana a fost initiata în 2004. Tehnică şi deosebit de complexă, procedura a inclus studii prezentate de compania miniera, consultari publice, contra-studii si întâlniri ale Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) constituit special în acest sens în cadrul Ministerului Mediului.

Procedura EIM este reglementata ca fiind procedura care identifica, descrie si evalueaza, în mod corespunzator si obiectiv, efectele directe si indirecte ale unui proiect asupra tuturor factorilor de mediu, inclusiv asupra bunurilor de patrimoniu cultural, dar si asupra unei comunitati în ansamblul interactiunilor si conditiilor care definesc calitatea vietii si respectarea dreptului fundamental la un mediu sanatos.

Actul cu care se finalizeaza procedura EIM, acordul de mediu circumscrie acceptabilitatea proiectului din punctul de vedere al criteriilor de mediu. Odata obtinut, titularul proiectului se afla în situatia de a solicita si primi autorizatia de construire, în baza careia pot începe lucrarile de construire a proiectului.

Citeşte mai departe

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Documente și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Acordul de Mediu pe înţelesul tuturor

  1. Pingback: Salvati Rosia Montana « Secretul longevitatii e apa pe care o consumam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s