S-a terminat şmecheria în Argentina

BBC anunţă că firma canadiană Osisko a decis suspendarea unui proiect minier in Argentina:
Firma canadiană Osisko a anunţat suspendarea unui proiect minier in Argentina după o serie de proteste ale localnicilor. Firma canadiana a luat aceasta decizie din cauza opozitiei localnicilor. Sute de persoane au protestat in fata ambasadei canadei din Buenos Aires saptamana trecuta, spunand ca proiectul Famatina ar provoca poluarea mediului inconjurator. Localnicii, sprijiniţi de organizatii de mediu, cum este GreenPeace, au aprticipat la o serie de proteste impotriva proiectului minier. Firma miniera declara totusi ca promoveaza un minerit responsabil.

Unul din protestele argentinienilor contra mineritului „responsabil” al firmei canadiene

O opoziţie vehementă

Pe 2 ianuarie opozitia a blocat drumul principal de acces catre zona miniera, blocada care se pastreaza si azi. Pe 26 ianuarie, protestatarii au protestat chiar la sediul guvernatorului Luis Beder Herrera in La Rioja, cerand oprirea proiectului minier, sau, in cazul in care acesta nu le va asculta cererile, chair demisia. A doua zi, o delegatie a protestatarilor au pichetat ambasada canadiana la Buenos Aires pentru a isi face auzite nemultumirile.

Protestatarii spun ca extragerea aurului din muntele Famatina ar necesita un milion de litri de apa zilnic si utilizarea de cianuri. Firma miniera insa declara ca proiectul se afla in stadiul de explorare, fara sa existe inca un plan propriu zis de extractie sau orice alta activitate miniera. Aceasta mai declara ca explatarea acelei zone este inca o problema ipotetica, deoarece se cunaosc inca prea putine detalii referitoare la calitatea, cantitatea si localizarea resurselor minerale. Firma Osisko, conform declaratiilor postate pe site, anunta pregatirea unui program de informare si consultare referitore la proiect. Reprezentatii firmei au mai declarat ca daca nu va exista o sustinere din partea localnicilor, nu va fi demarat nici un proiect minier!

Sursa

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Minerit, Domenii - Opoziţia, Tipuri - Acţiuni şi proteste, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la S-a terminat şmecheria în Argentina

 1. bmarinescu41 zice:

  Iată şi soluţia victorioasă!
  -Proteste ale localnicilor cu organizaţiile de mediu în sprijin!
  -Pichetarea ambasadei Canadei la Bucureşti!
  -Blocarea drumului de acces a cianuraţilor către birouri!În Argentina blocada se păstreauă şi astăzi!!!
  -Proteste la Cotroceni cu solicitarea demisiei în caz că nu se blochează proiectul!
  În Argentina,firma SISKO a declarat că proiectul se află în stare de explorare!Deci localnicii au luat problema din faşă!!!Şi protestează DOAR pentru poluarea mediului!!!
  La Roşia Montană sunt mult ,mult mai multe probleme-nu numai poluarea,deci localnicii,şi nu numai ei,sunt mult,mult mai motivaţi să treacă la acţiuni ferme şi radicale pentru a ieşi victorioşi în lupta crâncenă cu RMGC,Guvernul şi Preşedintele!!!
  De luat exemplul argentinienilor şi de urmat adliteram!!!

  • v zice:

   si daca iesi la proteste si scot iar jandarmii si iar ne bat ce se intampla ?:))) iar au iesit huliganii in strada, nu?

   • bmarinescu41 zice:

    Aşa sa întâmplat în Argentina?
    Nu prietene,totul depinde de numărul celor care blochează căile de acces RMGC şi protestează vehement la Cotroceni,Guvern,Prefectură,etc.!!!Dacă ies 50000 de oameni să protesteze,jandarmii vor fi uzi în chiloţi şi se vor piti în pas alergător!!!Şi nu-i văd pe javrele de la putere să ordone FOC !

 2. Cred ca exemplul Argentinei, ar trebui urmat in totalitate pentru a scapa si de mafia politica si de RMGC. Daca scapam numai de RMGC, si mentinem aceiasi mafioti la conducerea tarii (indiferent de partidele din care provin), schimbam doar palaria, nu rezolvam si cauza.

 3. dadatroll zice:

  Pai sa se dea domne cate una de persoana casa ajunga la toata lumea.

 4. gabriela zice:

  DOAMNE AJUTA ! SA NE TREZIM ROMANI INAINTE SA FIE PREA TARZIU. SA NULASAM ACESTI GOLDISTI SI VANZATORI DE NEAM SI TARA SA NE INVINGA. CHIAR NU PRICEP CA DE MII DE ANI SUNTEM AICI SI NU VOM PLECA ? ASA FACEA MIHAI VITEAZUL SI STEFAN? ISI VINDEAU TARA SAU ISI DADEU SUFLETUL PENTRU NEAM ? SA NE AJUTE DUMNEZEU SA FIM UNITI ACTIVI SI FERMI ! E NECESAR UN SINGUR GRUP COMUN UNIT IN LUPTA ROSIA MONTANA. DECIDETI UN SITE UNDE SA FIM CU TOTII ONLINE ! stiou ca exista

  http://rosiamontana.org/

  http://www.rosiamontana.net/

  http://www.fcrm.ro

  http://unitate-in-romania.ro/category/salvati-rosia-montana/

  ps- pot prelua articole despre rosia pe site ? cu citarea sursei.. ?

 5. Pingback: ŞMECHERII (ASASINII) CU CIANURA AU CAPITULAT,ÎN ARGENTINA !!!PE CÂND ŞI ÎN ROMÂNIA ??? « Bmarinescu41's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s