Ce mai caută cianuristul Marin Anton în funcţie?

Să-l cităm pe domnul Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Mediului şi preşedintele Comisiei de Analiză Tehnică a proiectului propus de canadieni, cu menţiunea că acest individ e plătit din banii noştri.

la minutul 2:44: Mă plăteşte [sic] şi foarte mulţi români şi menirea mea este să fac un proiect şi să iau toate măsurile necesare pentru a fi în siguranţă românii.

iar la minutul 3:06: Am lucrat cu cianura, am fabricat cianură şi noi suntem interesaţi de circuitul acestor cianuri în proiectul  de la Roşia Montană şi impactul pe care îl are acest circuit asupra mediului. Acest circuit este un circuit închis, foarte bine monitorizat, cu o scurgere de cianură în iazul de decantare de ze… trei ppm.

V-aţi prins, da? Domnul Marin Anton habar n-are cine achită nota de plată pentru dezastrul de la Baia Mare din 2000. Pe undeva e normal, căci dumnealui consideră că menirea sa nu e să apere mediul de substanţe toxice, ci – din contră – să facă un proiect ce va folosi 84.000 de tone de cianură. Marin Anton are şi expertiza necesară acestui proiect, doar a fost… fabricant de cianură! Dar nu vă faceţi griji, lacul de cianură primit în schimbul aurului va avea o concentraţie de doar ze… pardon, trei ppm.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Tipuri - Video și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ce mai caută cianuristul Marin Anton în funcţie?

  1. Pingback: Cerem în stradă demisia lui Marin Anton | Lupta pentru Roşia Montană

  2. Pingback: Ministerul Mediului în carantină | Lupta pentru Roşia Montană

  3. Pingback: Şobolanul părăseşte corabia | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s