FRF=RMGC, aceeaşi mizerie (2)

În minutul 60, suporterii de la peluza dinspre bulevardul Basarabia au ridicat un mesaj pe care scria atât: „FRF = RMGC” (Roşia Montană Gold Corporation). Scurt. Dar se pare că asta a durut tare, tare de tot.

BGS-ii s-au repezit ca găina la căcat când l-au văzut. O singură mână de prostălău în uniformă a atins pânza pe care era scris mesajul fiindcă în jurul inscripţiei s-a făcut un gard viu. Surprinzător pentru badigarji, nimeni n-a dat înapoi. Bannerul a fost ţinut eroic în mâini câteva minute bune. Au venit şi jandarmii şi au început să împartă pulane. Nici aşa nu au reuşit să-l coboare. Ba s-a ridicat încă o pînză pe care era scrisă continuarea: „Aceeaşi mizerie”.

Şi unde forţa umană nu e de ajuns, apare arma: butelia cu gaze. Zidurile au căzut şi fiecare cărămidă a fost bătută bine de ambele tabere de argaţi în albastru ca nu cumva să se mai răscoale. În fond, asta e singura pedeapsă pe care o puteau administra. Norma FRF despre care vă spuneam la început nu are şi o pedeapsă. Râd toţi judecătorii cînd citesc la motivul amenzii „afişarea inscripţiei «FRF = RMGC»”. Citeşte mai mult

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Presă şi social media, Tipuri - Acţiuni şi proteste, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la FRF=RMGC, aceeaşi mizerie (2)

  1. viktor zice:

    Aseara, suporterii au dat o dovada perfecta de unitate! In timp ce mesajul era ridicat, restul geleriei facea zid uman in fata Fortelor de Represiune (BGS si Jandarmerie). Aseara am fost, din nou, dupa evenimentele din luna ianuarie, mandru ca sunt roman. Echilibrul de forte s-a rupt atunci cand lasitatea jandarmilor i-a indemnat pe acestia sa loveasca oameni neinarmati, cu bastoanele, si sa dea drumul la gaze. Ca peisajul represiv sa fie complet, la boxe a pornit un sunet asurzitor de vuvuzele, ca suporterii sa nu se mai faca auziti, ca strigatele lor de libertate sa fie acoperite. Cu toate incercarile acestea de care nea Nicu ar fi mandru(cum e de altfel si Mircea Sandu Cianuristu’) suporterii, cetateni ai acestei tari, cu drepturi depline si ei, si-au facut auzita vocea si mesajul lor a ajuns catre toti cetatenii Romaniei: FRF = RMGC/ Aceeasi mizerie! Si acesta e doar inceputul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s