FRF=RMGC, aceeaşi mizerie (5) justificarea jandarmeriei

Bannerul nu era aprobat de organizator, conform normelor UEFA şi FRF”. Ei, uite, explicaţia asta, oferită de reprezentantul Jandarmeriei Române pentru a justifica brutalităţile cu care au intervenit asupra suporterilor la meciul România–Uruguay, m-a lăsat năuc.

Aş dori ca cineva să-i explice tovarăşului de la Jandarmerie că în România există o Constituţie care garantează libertatea de exprimare. Că jandarmii români au depus un jurământ faţă de legile României şi că au responsabilităţi şi obligaţii faţă de cetăţenii români, nu faţă de ”normele UEFA, FIFA ori FRF”. Că ”normele UEFA, FIFA şi FRF” nu pot încălca prevederile care apără libertatea de exprimare. Că ”Naţional Arena” este un spaţiu public, construit din (mulţi) bani publici. Nu e tarlaua lui Mitică şi Sandu.

Pentru o asemenea declaraţie halucinantă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei şi şeful lui (cel mai de sus) ar trebui să-şi ceară scuze publice. Împreună cu prezentarea demisiilor.  Citeşte mai mult

Acest articol a fost publicat în Domenii - Presă şi social media, Tipuri - Acţiuni şi proteste, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s