Protestul minerilor şi Traian Băsescu

Protestul minerilor din Valea Jiului a intrat în a patra zi, după ce au preluat o lozincă din Piaţa Universităţii. Pe de o parte, este ironic cum ortacii care îşi făceau de cap în anii ’90 seamănă cu cei ce spun acum că nu produc cât fură alţii. Pe de altă parte, trebuie precizat ca actualul conflict a pornit de la neplata unor datorii salarile faţă de mineri. Atunci, dacă neplata a provocat protestele, la fel ar fi făcut-o acum o lună sau acum un an; rămâne de văzut cine îşi doreşte ca nemulţumirile să izbucnească în această perioadă de pomeni electorale.

Nimeni nu suflă un cuvânt despre eficienţa sau viitorul mineritului în România, când prioritatea ar trebui să fie dezvoltarea industriilor terţiară şi cuaternară, în paralel cu clasa de mijloc. Să nu ne facem griji.  Punctul ambulant de promovare a RMGC va intra în funcţiune din nou. Întrebarea nu este dacă, ci cum va profita de aceste manifestaţii Traian Băsescu pentru a mai face lobby canadienilor.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Minerit, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s