Acţiunile Gabriel Resources se prăbuşesc (ştire cu actualizare)

Mai ţineţi minte acest grafic al acţiunilor Gabriel Resources? Ei bine, dacă e cineva pe lumea asta care mai crede ca planul Gold Corporation va fi pus în aplicare vreodată, atunci e momentul să cumpere acţiuni la Gabriel Resources. Întrucât valoarea lor se prăbuşeşte după anunţul de anulare juridică irevocabilă a planurilor de urbanism favorabile RMGC… -15% şi continuă!

Actualizare1: ziua de 5 aprilie 2012 se încheie glorios cu -23,43%

Actualizare2: Apel fierbinte al Gabriel Resources:  Dragă  bursă  din Toronto, exagerezi! Te rog, calmează-te!

Actualizare3: Dar bursa nu şi nu. Scade în continuare. Ziua de 9 aprilie înregistrează încă o scădere drastică, -14,16%. Facem şi noi un apel călduros către goldişti să comenteze puţin şi să achiziţioneze mult 😀

Actualizare4: Savuros! Transmisiunea în direct a prăbuşirii Gabriel Resources pe bursă.

Actualizare5: Au început să circule informaţii că mai mulţi acţionari mai mici au vândut integral portofoliul pe care îl deţineau la firma canadiană. Aceasta poate fi una din explicaţiile pentru scăderea incredibilă de peste 40% înregistrată în ultimele trei zile de tranzacţionare. Informaţiile nu sunt confirmate oficial, dar nici nu prea ar putea fi; majoritatea acţionarilor firmei Gabriel Resources sunt fonduri de investiţii ce tranzacţionează în numele clienţilor, ale căror nume sunt confidenţiale.

Actualizare6: Acţiunile Gabriel Resources au scăzut uşor în prima parte a zilei de 10 aprilie. Declaraţiile lui Traian Băsescu au dus la inversarea tendinţei în a doua parte a zilei. Imaginea de detaliu este că au înregistrat o creştere de 6,56% faţă de ziua anterioară. Imaginea de ansamblu este că se află în continuare foarte jos faţă de nivelul de la care a început scăderea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Economie, Domenii - Gold Corporation, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Acţiunile Gabriel Resources se prăbuşesc (ştire cu actualizare)

 1. Zamfir POP zice:

  şI dacă e prea devreme, şi dacă sunt prea optimist, şi dacă se mai pot întâmpla „minuni”, eu am un singur comentariu: Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

 2. Bogdan zice:

  Da, acum este chiar un moment potrivit pentru cumparat actiuni si la GBU (Gabriel Resources) si la celelalte companii de explorari si exploatari miniere care investesc in perimetrul Apusenilor si sunt listate la bursa de la Toronto.

  GBU este in scadere cu inca aproape 15% si astazi, luni, la mijlocul zilei bursiere pe TSX. Inca putin, si actiunile sunt gata de o investitie infloritoare. Multumim oponentilor de la ONG-uri! Doar nu credeti ca o decizie care anuleaza, bazat pe tehnicalitati, o hotarere a C.L. Rosia Montana, poate sa previna reinnoirea PUG si PUZ in 2012… 🙂 Let’s be serious!

  Dar da, decizia Curtii de Apel Alba Iulia intarzie proiectul cu 6 luni-1 an, lucru care creeaza probleme pentru actualii actionari GBU, nu si pentru cei care vor sa cumpere.

  Daca este sa acceptam interpretarea deciziei juridice de catre GBU, nici un PUG sau PUZ nu au fost anulate, ci doar decizia C.L.R.M. din 2009 de a re-confirma PUG-ul din 2002; in aceste conditii nici macar o intarziere vremelnica nu ar avea loc. Pana la publicarea justificarii scrise a hotararii CAAI, nici intrepretarea GBU, nici cea a ONG-urilor nu are prea mare baza legala.

  • Da, da. Cate actiuni spuneai ca ai cumparat…?

   • Bogdan zice:

    5,000 shares @ CA$2.985/share on April 10.

    As mai cumpara 5-8 mii, daca scade sub $2.85, dar nu cred ca se intampla asta, cel putin nu fara alte stiri care pot fi percepute ca negative de investitori.

    E usor de realizat, in schimb, la cat va tinde pretul actiunilor in momentul in care Comisia de Analiza Tehnica va aviza eliberarea acordului de mediu pentru exploatare. Daca este sa-mi fac probleme, sunt mai degraba ingrijorat de faptul ca nu a fost clarificata aplicabilitatea OG din 28 dec. 2011 referitoare la dublarea redeventelor pentru extractia de metale nobile.

    Ca fapt divers, faptul ca am cumparat actiuni GBU-T nu este, in sine, vreo indicatia a propriilor mele opinii referitoare la cat de meritorii sunt actiunile intreprinse de ONG-urie anti-RMGC, ci doar de faptul ca – pana la urma – este putin probabil sa reuseasca in a impiedica exploatarea efectiva, ci cel mult in intarzierea ei.

 3. georgeta zice:

  Nimic in Romania NU e de vanzare!

  • Oare? Exista destui oameni dispusi sa isi vanda istoria, identitatea si pamantul. Ghinionul lor este ca sunt unii, putini, care se incapataneaza sa mai creada in lucrurile astea si nu cedeaza. Si nu vor ceda niciodata.

   • Inteligenta liberala, nu exista!
    Niste palavragii laudarosi, despre dreapta.
    PNL, ca o mostra a convingerilor sale liberaliste, putea antama actiunea Rosia Montana. Dar, vai, s-au ferit de varii acuze, dovada inconsistentei convingerii formal liberaliste.

    Madi si Onu

 4. Pingback: Lupta continuă în stradă. Despre oameni care ne schimbă, pentru că ei cred | TOTB.ro - Think Outside the Box

 5. Pingback: Bula aurului s-a spart | Lupta pentru Roşia Montană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s