Gabriel Resources sună retragerea şi recunoaşte înfrângerea

Acum trei luni, aţi putut citi o previziune, conform căreia asistam la începutul sfârşitului pentru actuala echipă de la Roşia Montană Gold Corporation. Acum vreo zece zile, aţi aflat că gluma începe să se îngroaşe pentru canadieni, cu repercusiuni grave pe bursă… grave pentru ei, nu pentru noi 😉

Iată că Gabriel Resources sună retragerea financiară, recunoscându-şi înfrângerea în bătălia juridică pentru planurile de urbanism: compania analizează în prezent cheltuielile din toate domeniile, cu scopul de a reduce costurile lunare substanţial până când noul Guvern va avansa în procesul de avizare a proiectului.

Nu este prima lor regrupare strategică. Au urmat acelaşi plan în 2007-2008. Întâi au tunat şi au fulgerat că învestiţiile sunt puse în pericol. Apoi au trecut la concedieri masive. Într-un final, au schimbat conducerea firmei româneşti şi a celei canadiene.

Să vedem ce urmează de această dată. Oricum, două lucruri sunt sigure. Primul este că valoarea acţiunilor Gabriel Resources se prăbuşeşte, apropiindu-se de minimul istoric al ultimilor zece ani. Al doilea este că roşienii din opoziţie nu pleacă şi nu vor pleca niciodată; ei sunt oameni de cuvânt, ce respectă promisiunea din 2003.

Evoluţia acţiunilor Gabriel Resources în perioada martie – mai 2012

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Economie, Domenii - Gold Corporation, Tipuri - Decizii şi hotărâri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Gabriel Resources sună retragerea şi recunoaşte înfrângerea

 1. Emil Vulcanescu zice:

  Cei de la Gabriel Resources , au mizat mult pe banii care i-au dat Locatarului de la Cotroceni si lobby-ul care acesta l-a facut in favoarea lor, AU PIERDUT !
  Alcoolistu’ Sef este disperat , va trebui sa restituie banii sau va primi din partea celor de la RMGC ceva „aur” !
  Sa fiti iubiti
  Cu stima Emil

 2. romanasii zice:

  A trambitat cat a putut Basescu pentru ei, dar se pare ca nu prea le-au iesit socotelile.

 3. Bogdan zice:

  Este greu de spus ce retragere suna cei de la RMGC…

  Daca este sa ne luam dupa comunicatul de presa emis astazi de Gabriel Resources, ca urmare a motivarii deciziei Curtii de Apel Alba Iulia, s-ar parea ca goarna retragerii are un registru muzical cam fals. Chiar si piata bursiera de la Toronto pare sa ignore, astazi, goarna mentionata deunazi aici pe blog 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s