Jos masca, domnule Ponta!

Actualizare: Mai ţineti minte ianuarie 2012? La fel ca atunci, ne bazăm numai pe noi. Miercuri la 19 în Piaţa Universităţii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Politică, Tipuri - Foto și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Jos masca, domnule Ponta!

 1. bmarinescu41 zice:

  V-aţi făcut iluzii???
  Altă Mărie cu aceeaşi Pălărie!!!
  Nimic nou sub soare!!!

  • Alexandru zice:

   Eu nu mi-am facut iluzii. Altii da.
   Insa gata. Iluziile tuturor au fost spulberate de actiunile Guvernului din ultimele saptamani.

 2. Bogdan zice:

  Cel mai paradoxal este că bucuria primară a opozanților RMGC la căderea „puterii portocalii” a fost plină de entuziasm și speranță. Într-adevăr, „posibilitatea de a primi Acordul de Mediu în 2012 se îndepărt[a] văzând cu ochii [pentru RMGC]. Nasol moment, mişto colivă!”

  Cred că abia acum îi trăznește pe aceeași opozanți că au celebrat vremelnic ceea ce se va dovedi, probabil, schimbarea răului cu mai răul (discutând aici strict din punct lor de vedere legat de progresul exploatării miniere la Roșia Montană).

  Dacă guvernările succesive PDL au întârziat, chiar și de formă și chiar și parțial, progresul RMGC, nu același lucru îl vor putea aștepta ONG-urile „anti” de la o guvernare cvasi-autocratică USL, cu o majoritate covârșitoare în Parlament, cu un capital electoral semnificativ și cu o susținere mediatică antrenată în lupta de gherilă pentru puterea în stat (și deci cât se poate de capabilă să treacă cu bocancii peste sensibilitățile ONG-urilor „anti” dacă se opun politicii de stat impuse de USL).

  La ce tertipuri la limita și dincolo de limita legii au fost și rămâni dispuși USL-iștii să se dedea pentru dobândirea completă a puterii, e posibil ca – în lipsa cuiva ferm convins ideologic și sus-pus în eșicherul USL care să se opună RMGC – noua putere să chiar ușureze calea RMGC, chiar dacă pe aceasta din urmă o va costa mai mult în redevențe (de ochii lumii) și în plăți trecute în bugetul corporației la „other expenses”.

  Odată vazuți cu puterea guvernamentală/parlamentară în mână și cu președinția la proțap, nici un impediment electoral sau social nu va putea sta în calea USL-ului decis să promoveze exploatarea la Roșia Montană, cu sau fără cianură (după cum e mai puțin costisitor pentru RMGC și, implicit, mai profitabil pentru cei de la putere). Așadar păzea, că e mai rău!

  Chiar dacă nu le împărtășesc decât în mică parte viziunea și deci nu am de ce să le susțin decât în măsura în care acțiunile lor evită abuzurile grave în exploatare ( „grave” d.p.d.v. al unui terț observator obiectiv, nu al protestatarilor înșiși), cred că ONG-urile „anti” ar fi mai bine servite în momentul de față să considere cum pot, împreună cu mai larga societate civilă, să se asigure că abuzurile politice și legislative sunt cel puțin blamate pe larg și rezultă în costuri electorale pentru cei care le comit. Altfel, nimic nu le va sta în cale spre a comite abuzuri mai mici în percepția publicului larg pentru a autoriza mersul înainte a RMGC.

  Vă doresc succes!

  Un observator mâhnit de direcția luată de cadrul politic care va decide despre Roșia Montană, dar în continuare deranjat de polarizarea extremă și lipsită de orice posibil compromis de care dau dovadă ONG-urile anti-RMGC,

  P.S.: Intenționez să mă auto-plagiez folosind o adaptare a celor de mai sus în a explica situația politico-economică în care are de progresat/regresat RMGC unor investitori preocupați. Oricum, CNATDCU e desființat, iar eu nu-mi pregătesc disertația. 🙂

 3. Bogdan zice:

  Am o intensă curiozitate și, deci, mai am și o întrebare pentru cei care “trăiesc” cauza anti-RMGC. Dacă folosirea procesului de extracție a aurului prin cianurare a fi scosc din calcul complet (prin exploatarea doar a zăcămintelor care sunt fezabile economic și fără cianură), ar mai exista opoziție împotriva RMGC (all other things being equal, vorba canadianului)?

  Și dacă opoziția (presupun mai puțin vehementă) ar continua să existe, care ar fi de fapt doleanțele ei?

  Aș aprecia orice răspuns(uri) care pot elucida asta și pentru cineva care nu e pe baricade de vreo parte sau alta.

  • Emil Vulcanescu zice:

   Bogdan
   Stiu ca doresti sa inceapa exploatarea aurului de la Rosia Montana , tu avand actiuni la Gold Corporation pe care le vei vinde si vei castiga niste bani . Eu personal , traind in Romania nu doresc sa am cianuri in tara .
   Politica ii o Mare Curva , s-ar putea ca dupa alegerile parlamentare sa-i vezi pe cei de la RMGC cum isi vor lua jucariile si vor pleca fara nici un gram de aur de la noi din tara.
   Acesta ii raspunsul meu la intrebarea ta , sa stii ca si eu am posibilitatea de a cumpara actiuni pe bursa de la Toronto dar nu o fac , n-am de gand sa-mi pierd banii.
   Sanatate

 4. miki de la capital zice:

  Draga Bogdan

  Opozitia la Rosia Montana nu este din principiu anti RMGC
  Opozitia este impotriva incalcarii grave a drepturilor omului,
  Dreptul la viata, dreptul la proprietate, dreptul la libera exprimare samd

  Rosia Montana este o localitate OCUPATA de RMGC cu acordul autoritatiilor locale
  Este declarata zona MONOINDUSTRIALA deci in afara de minerit vezi doamne nu se poate face nici o alta activitate, adica nu se acorda nici un aviz de functionare de catre „autoritati”

  Filmul este in felul urmator:
  Nu dai voie decat la minerit pana oamenilor le ajunge cutitul la os, apoi vii tu salvatorulcu „locuri de munca”‘

  Ce e asa de greu de inteles?

  Deocamdata locuitorii care nu vor sa plece din Rosia Montana sunt deranjati de asediul facut de RMGC, si nu vor ca in viitor pamanturile lor vii sa fie transformate intr-o mare groapa de gunoi

  Responsabilitatea cea mai mare a ONG-urilor va fi imediat dupa ce compania care vrea sa exploateze cu cianuri la Rosia Montana va pleca

  Dupa mai mult de 10 ani de asediu trebuie sa urmeze reconstructia pe baze reale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s