Manipularea RMGC a mai primit o somaţie

RTV a difuzat pe 22 decembrie 2012, în cadrul emisiunii România de poveste, o ediţie despre Roşia Montană. Treaba a fost promovată drept „o poveste cutremurătoare” în care „minerii de la Roşia Montană” aşteaptă un răspuns, dacă „vor mai intra sau nu în mină”.

E de la sine înţeles că nu a fost menţionat un detaliu mic de tot: planul Gold Corporation presupune aruncarea în aer a minelor în care cică ar trebui să intre minerii. Acesta e un simplu exemplu al manipulării grosiere care a avut loc pe 22 decembrie 2012. Se pare că jurnaliştilor de la RTV le este aşa de ruşine cu acea ediţie încât nu au pus-o pe net. În schimb, cei de la RMGC sunt mândri rău de această mostră de obiectivitate.

Chemaţi la CNA ca să fie întrebaţi de sănătate, reprezentanţii postului de televiziune au explicat că a fost vorba de o sponsorizare. Reacţia de bun-simţ este unde apare pe ecran simbolul P de la Publicitate. Răspunsul e simplu: nicăieri.

Povestea are happy-end pentru gurnalişti, cum se întâmplă de obicei când vine vorba de Roşia Montană. La fel ca data trecută, CNA i-a sancţionat cu o somaţie publică. Iarăşi au rezolvat problema definitiv… unii se fac că ştiu presă, alţii că sunt câinii de pază ai câinelui de pază. Dar toţi au coloană vertebrală. Toţi.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Presă şi social media, Tipuri - Decizii şi hotărâri și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Manipularea RMGC a mai primit o somaţie

  1. Laura zice:

    Saracutii de la CeNeIa, cum s-au grabit ei sa faca dreptate!… au dat INCA o somatie. Da’ ce si-au schimbat pampershii la gandul sa dea amenda? Si preacuvioasele de domniile lor, cu decid ei de regula, in astfel de chestiuni? Voteaza in grup? Consulta normele si procedurile lor de sanctionare? Au macar? Stiti cumva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s