RMGC – stat în stat

M-am ocupat zilele trecute de Tururile Ghidate la FânFest 2013, împreună cu mai mulţi prieteni. Turul Mineritului includea şi o plimbare la Cariera Cetate a statului român, fostul monument istoric Cetatea Romană distrus prin exploatare de suprafaţă.

Dar nu am reuşit să ajungem acolo pe drumul oficial întrucât intrarea era blocată de… un angajat al Gold Corporation. Ornamentat în verde cu galben, papagalul îşi făcea veacul lângă o Dacie Papuc cu număr RMG şi nu îţi dădea voie să intri întrucât – mai nou – canadienii ar asigura paza spaţiului respectiv. Se subînţelege că accesul era liber pentru oamenii lor, interzis doar pentru noi.

Evident că până la urmă am ajuns pe o rută mai puţin cunoscută, nu degeaba suntem ghizi ai Roşiei Montane. Doar că acest exemplu este edificator pentru halul în care statul „român” se pleacă în faţa unei companii private, iar aceasta îşi face mendrele după cum doreşte. Să nu se mire nimeni dacă în curând Goldul va organiza demonstraţii de forţă fără ca vreo autoritate locală să ia atitudine. Canadienii se cred stăpâni la noi acasă, şi-au pus picioarele pe masă, iar cei care ar trebui să reprezinte România au luat poziţia ghiocelului.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Turism, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s