Minerii închid „Şcoala de Vară de la Roşia Montană” 2013

În zilele de 9, 10 şi 11 septembrie 2013, organizatorii Ştefan Bâlici şi Virgil Apostol împreună cu participanţii la Şcoala de Vară ARA au fost agresaţi fizic şi verbal de către mai mulţi indivizi ce purtau uniforme de lucru cu semne distinctive şi sigle ale Gold Corporation. Siguranţa şi integritatea studenţilor, participanţilor şi a organizatorilor Şcolii de de Vară ARA a fost grav pusă în pericol. Organizatorii şcolii de vară nu mai pot garanta siguranţa participanţilor.

Atragem atenţia că victime ale acestor acte de violenţe sunt şi membri ai comunităţii de la Roşia Montană, care în acest interval au fost supuşi unui tir de agresiuni fără precedent: ameninţări cu moartea sau bătaia, îmbrânceli, scuipături.

În consecinţă Asociaţia ARA este obligată să declare închise lucrările Şcolii de Vară ARA şi să sisteze lucrările de restaurare derulate prin programul Adoptă o Casă la Roşia Montană. Mulţumim participanţilor la Şcoala de Vară ARA pentru înţelegere şi localnicilor de la Roşia Montană pentru sprijinul lor!

Citeşte mai departe

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Asociaţii, organizaţii, Domenii - Gold Corporation, Tipuri - Decizii şi hotărâri și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s