Ana Blandiana despre Roşia Montană

Poeta, dizidenta anticomunistă şi luptătoarea pentru drepturi civile Ana Blandiana nu are nevoie de nicio prezentare. Este o onoare să citezi un om pe care îl admiri:

Vă dau un exemplu de implicare: felul în care întreaga societate românească, mai ales tinerii, se implică împotriva proiectului Roşia Montană. Este un tip de implicare care, dacă nu s-ar produce, ar face vinovată întreaga societate că această crimă va avea loc. Sper din toată inima că vor reuşi să o împiedice.

În ultimul timp, reclama pe care o plăteşte firma respectivă este atât de sfidătoare, încât nu-mi dau seama la ce se va ajunge. Sunt puşi oameni sărmani să spună cât sunt de sărmani şi cum ei nu vor fi salvaţi decât dacă începe proiectul, să le dea de muncă. Dar vor fi doar câteva sute de locuri de muncă.

Cel mai tare m-a impresionat poziţia unui geolog, care spunea: „Nicio generaţie nu are dreptul să epuizeze resursele ţării, care aparţin şi tuturor generaţiilor viitoare”. Nu poţi să dai bogăţia ţării unei firme care să o epuizeze pentru totdeauna. Sunt acest gen de lucruri aberante cu care eşti contemporan, care sunt umilitoare. În orice caz, este o temă esenţială şi este extraordinar că s-a produs o coagulare.

Citeşte mai departe

Reclame
Acest articol a fost publicat în Domenii - Opoziţia, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s