Mineritul cu cianuri în Finlanda

S-a spus deja că Finlanda nu e România, mina Kittila nu e Roşia Montană. Confirmă europarlamentara finlandeză Satu Hassi:

Am fost informată că premierul român Victor Ponta a zugrăvit în roz utilizarea cianurii în minele finlandeze. Declaraţiile sale par să se bazeze pe o dezinformare totală.
În primul rând, există o duzină de mine în Finlanda, nu 52. Cianura este utilizată doar în foarte puţine dintre ele. În al doilea rând, utilizarea cianurii în minele de aur finlandeze nu s-a făcut în condiţii de siguranţă. Agnico-Eagle, compania canadiană care exploatează aurul la mina Kittilä din Laponia, a fost cel mai vocal susţinător al utilizării cianurii şi a susținut că cianura este utilizată într-un proces complet închis. Acest lucru s-a dovedit a fi fals, în apa reziduală din mina Kittilä Suurikuusikko, conţinutul de cianuri depăşind limita permisă.
Pentru poporul român ar putea fi, de asemenea, relevant să ştie că minele finlandeze nu sunt situate în zone dens populate. De exemplu, în Kittilä există mai mulţi kilometri pătraţi decât oameni, densitatea populaţiei din Kittilä fiind de 0,78 persoane pe km pătrat.

Sursa

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Minerit, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Declaraţii şi opinii, Tipuri - Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s