Parlamentarii din sectorul 6 despre Roşia Montană

Am fost ieri la la întâlnirea deputaţilor din sectorul 6 de la Teatrul Masca cu cetăţenii care se opun exploatării de la Roşia Montană, în cadrul programului „Contactează-ţi parlamentarul”. Am fost surprins să văd o dezbatere reală şi nu un eveniment tern în care ambele părţi îşi spun poezia şi pe urmă pleacă acasă, cum vedeam de obicei la genul ăsta de consultări publice.

În sectorul 6 colegiile sunt împărţite destul de variat între partide, ceea ce a fost bine, c-am văzut şi poziţiile lor. La eveniment au venit Mihai Sturzu (PSD), Gabriel Mutu (PSD), Corneliu Dobriţoiu (Ministrul Apărării, PNL), Horia Mironescu (PNL), Damian Florea (PC) şi Gheorghe Udrişte (PDL). Discuţia moderată de jurnalistul Vlad Stoicescu a luat forma unor expozee realizate de cei care luptă pentru salvarea localităţii  din punct de vedere istoric, social, economic, ecologic şi geologic, pe care le mai întrerupeau parlamentarii din când în când. Prezentările au fost axate pe date exacte, fără mizerii sentimentaliste, ceea ce mi se pare lucru rar în ultima vreme.

Citeşte mai departe

Acest articol a fost publicat în Domenii - Politică, Tipuri - Acţiuni şi proteste și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s