Protocolul pentru trădare de ţară în dolari pe hârtie se măsoară

Protocolul între Institutul Naţional al Patrimoniului şi Gold Corporation nr.3518 din 19.07.2011 conţine mai multe clauze, iar cea mai des invocată în text este clauza 3.1, care prevede că angajamentul RMGC de a finanţa obiectivele care ţin de patrimoniul cultural este fundamental legat de progresul RMGC în implementarea proiectului (de exploatare de la Roşia Montană) atât în stadiile de aprobare şi de autorizare, cât şi în cele de construcţie şi operare.

protocol rmgc ministerul culturii semnaturi

Câteva paragrafe mai jos se detaliază modalitatea în care se face condiţionarea între aprobări şi plăţi: RMGC va plăti (în rate de câte 7 milioane de dolari, vreme de cinci ani) toată suma de 70 de milioane – deci inclusiv banii deja angajaţi pentru Ministerul Mediului, atenţie!, doar dacă toate aprobările şi avizele vor fi obţinute şi validate ca definitive şi irevocabile.

Pe scurt, prin acest protocol Ministerul Culturi și INP se angajează să obţină, contra cost, decizii din partea altor ministere şi sentinţe favorabile din partea unor instanţe de justiţie. Nu există nicio clauză în care să fie prevăzută modalitatea concretă prin care cele 70 milioane de dolari vor ajunge să fie folosite pentru conservarea patrimoniului României.

Citeşte mai departe

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Gold Corporation, Domenii - Juridic, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri, Tipuri - Documente, Tipuri - Foto și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s