Institutul Geologic al României contra Gold Corporation

Institutul Geologic al României este cea mai importantă instituţie în domeniu din ţară. Acesta susţine că studiile RMGC asupra versanţilor Pârâului Corna – în punctul în care se prevede a fi amplasat iazul de decantare – sunt bazate pe prezumţii care nu ţin cont de contextul geologic real.

Bazinul Văii Corna nu se pretează depozitării unei cantităţi atât de mari de şlam cianurat din cauza gradului intens de fisurare, a permeabilităţii mari a versantului stâng, care conţine gresii şi nu formaţiuni argiloase după cum susţine proiectul, dar şi a caracterului parţial submers al viitorului bazin de decantare – 45 de hectare vor fi sub apă.

Actualele probleme de mediu de la Roşia Montană, legate exclusiv de poluare cu metale grele, nu se pot compara cu cele induse potenţial de o asemenea cantitate de pulberi cianurate, consideră Institutul Geologic al României. Citeşte mai departe

Vezi şi documentul trimis parlamentarilor: pag 1, pag 2, pag 3, pag 4 şi pag 5.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Gold Corporation, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s