Gunoiul RMGC începe să iasă de sub preş

Gheorghe Oancea, fost procuror militar, a instrumentat la începutul anilor 2000 un dosar „Roşia Montană”. El a povestit că, în 2003, şefa ANRM ar fi primit o notă de la Adrian Năstase, premierul român de la acea vreme, pe care era o rezoluţie care spunea că închiderea afacerii Roşia Montană constituie un impediment pentru intrarea României în NATO.

Fostul procuror a aflat despre neregulile afacerii RMGC în timp ce ancheta cazul unui ofiţer MApN care ar fi vândut către Gabriel Resources nişte documente secrete privind Roşia Montană. Oancea spune că, în cele din urmă, a transmis dosarul către PNA [predecesorul DNA]: Dosarul a fost identificat, are nr. 11/P/2003, priveşte pe maiorul MApN Tănase Nicolae, şi care a fost la mine în cercetare pentru infracţiuni la siguranţa naţională. Sesizarea mi-a fost făcută de SRI.

Aşadar, avem ce striga pe traseul din Bucureşti de duminica viitoare, când trecem pe la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie: DNA, DNA, anchetează Roşia!

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Tipuri - Anchete şi dezvăluiri și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s