Comemorarea dezastrului de la Certej pe 30 octombrie

Pe 30 octombrie 1971 la ora 4:55 digul de la exploatarea Certeju de Sus s-a rupt. Un val acid de steril de 300.000 mc s-a revărsat din iazul de decantare și a înghițit șase blocuri de locuințe, un cămin cu 30 de camere și 4 locuințe individuale, ucigând 89 de oameni în doar 15 minute. Cea mai mare tragedie pe timp de pace din anii ’70 a fost minimizată de comuniști pentru a nu fi declarată zi de doliu național. Nimeni nu a fost niciodată condamnat. Puteţi afla mai multe aici.

Certej - 30 octombrie 1971 - comemorare - 30 octombrie 2013

La 42 de ani după catastrofă, ieșim în stradă pentru a comemora victimele tragediei uitate a României. Oriunde ai fi pe 30 octombrie, aprinde lumina pentru Certej. În București ne vedem în fața Ministerului Mediului.

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Natură şi mediu, Tipuri - Acţiuni şi proteste și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Comemorarea dezastrului de la Certej pe 30 octombrie

  1. Ovidiu zice:

    Ştiu că veţi şterge comentariul în grabă, dar să ştiţi atât voi (adminii) cât şi cei ce vor apuca să citească asta că: Cei 89 de morţi nu au băut cianură!!! Dezastrul a avut loc datorită unei proaste administraţii a haldei de steril de către Stat, statul comunist care promova membrii de partid în defavoarea persoanelor cu adevărat competente! NU MAI INTOXICAŢI OPINIA PUBLICĂ CU MINCIUNI!!!

  2. vlasa zice:

    Admin, cred ca aveti reale calitati… simtul umorului, disponibilitate, emanati o energie pozitiva, dupa ce se rezolva cu Rosia Montana ati putea sa va ocupati de ingrijirea si ameliorarea simptomelor in cazul retarzilor; a fost o conjunctura fericita, probabil premonitoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s