Cine sunt răufăcătorii?

Marţi, 27 august, Guvernul României trimite spre adoptare Parlamentului proiectul de lege privind Roşia Montană ce propune 20 (douăzeci) de încălcări ale prevederilor legale în vigoare. Duminică, 1 septembrie, zeci de mii de oameni iau cu asalt străzile României în semn de protest. Urmează două luni în care politicienii bat apa în piuă, aşteptând ca fatalismul şi resemnarea – tipic româneşti, cică – să otrăvească spiritul revoltei. Joi, 17 octombrie, transpiră pe internet un raport secret al Ministerului Culturii, care stipulează că regiunea Roşia Montană întruneşte fără îndoială patru criterii de introducere pe Lista de Patrimoniu UNESCO, deşi nu este nevoie decât de unul. Însuşi Ministerul Culturii a negat existenţa raportului. În aceeaşi zi, are loc deja celebrul caz Luneta, în care imaginile vorbesc de la sine. Vineri, 18 octombrie, prim-ministrul Victor Ponta cere jandarmilor să acţioneze fără niciun fel de complex împotriva noastră. Tot atunci, şeful Poliţiei Române anunţă că instituţia va trata cu promptitudine cazurile privind protestele, deşi deja se împliniseră 6 (şase) săptămâni de când un şofer ce a intrat cu maşina în manifestanţi nu păţise nimic. Duminică, 27 octombrie, jandarmii din Bucureşti şi mai ales cei din Braşov provoacă protestatarii în nenumărate rânduri. Într-un final, manifestanţii braşoveni sunt luaţi direct la bătaie. Aceştia sunt în prezent citaţi de poliţie pentru a da explicaţii de ce au fost atacaţi de jandarmi! Luni, 28 octombrie, Claudiu Crăciun, cea mai cunoscută figură a protestelor Salvaţi Roşia Montană din Bucureşti, este pus sub acuzare pentru… ultraj contra bunelor moravuri şi riscă închisoare între unul şi cinci ani dacă se dovedeşte că a utilizat cuvinte ori expresii, orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri, scandal public ori tulburarea, în alt mod, a liniştii şi ordinii publice. Asta în condiţiile în care ministrul Daniel Barbu este cel care i-a jignit pe protestari, recunoscând în acelaşi timp că niciunul dintre neofascişti nu l-a agresat.

Rezumat: ieşim în stradă de două luni împotriva încălcării a 20 de prevederi legale de către Guvernul României şi ăştia vor să ne scoată pe noi răufăcători. Vor să transforme negru în alb şi alb în negru. Vor să prostească o ţară întreagă. Îi lăsăm?

Duminică, 3 noiembrie, ne întoarcem acasă, în stradă, ca să arătăm că nu ne temem de nimic. Că nu vom ceda provocărilor violente şi nu vom capitula în faţa manipulărilor. Ne întoarcem în stradă UNIŢI!

Acest articol a fost publicat în Domenii - Autorităţi, Domenii - Opoziţia, Tipuri - Acţiuni şi proteste, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cine sunt răufăcătorii?

  1. Pingback: Keri cu Nimeni Altul – Ăştia sunt bandiţi | Lupta pentru Roşia Montană

  2. iogabriel zice:

    Reblogged this on Esti crestin? and commented:
    Daca voi veti tacea … pietrele vor vorbi! (fiindca o sa ajungeti repede … oale si ulcele. Marturiseste pentru Adevar ! Indiferent cati se vor ridica impotriva! Indiferent de cruzimea lor! Lupta pasnic pentru Dragoste, Adevar, Dreptate, Omenie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s