Amintiri din Apuseni

N-am povestit niciodată despre începutul călătoriei mele în Apuseni. Poate n-am îndrăznit. Eram în 2004 şi – urmare lecturii interviului domnului Ciugudean – ardeam de dorinţa de a cunoaşte, a înţelege şi a spune mai departe povestea Roşiei Montane. Am văzut multe altele – Buciumul, deşi numai un pic, Cariera hidoasă de la Roşia Poieni,  Valea Arieşului, Casa lui Avram Iancu … ceva între prospecţie şi pelerinaj, şi uite aşa am ajuns la Mănăstirea Lupşa. Am întâlnit un singur călugăr, în ziua aceea, un părinte cu faţă luminoasă, cam de vârsta noastră.

Se vede că figura mea era toată o întrebare.
– Aşa de mulţi oameni necăjiţi vin în toată ziua peste munte de la Roşia să se roage să scape de urgia asta, încât nu se poate ca Dumnezeu să nu-i asculte!

Când am povestit toate acestea, oamenii mi-au zâmbit strâmb, cu scepticism. Între timp, au mai trecut zece veri. Eu cred în minuni, mai ales când ele se materializează sub zece mii de chipuri tinere pe străzile Bucureştiului.

Amintiri din Apuseni

Citeşte mai departe

Acest articol a fost publicat în Domenii - Turism, Tipuri - Declaraţii şi opinii și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Amintiri din Apuseni

 1. Mario zice:

  Este o zona minunata acolo, trebuie protejata…

 2. anonim zice:

  „sub zece mii”?!

 3. anonim zice:

  sa va spun eu ce se vorbeste in Targul Bucurestiului: ca organizatorii ultimei duminici din Piata au tradat

 4. anonim zice:

  Am vorbit cat se poate de serios, nu cred ca situatia in care se gaseste aceasta tara mai poate fi pusa in legatura cu ceva amuzant, din nefericire. Oamenii aceia, printre care ma numar si eu, fireste, au pornit de la fapte cat se poate de reale – anume ca au/ati/am fost statici, de la faptul ca pe la tribuna improvizata s-au perindat inclusiv aiuriti care mai degraba au determinat lumea sa se imprastie, de la faptul ca cei care au pornit spre NasulTV au fost lasati singuri. Inutil sa va mai spun ca cei mai multi dintre noi am participat cu speranta ca iesirea a zeci de mii de oameni in strada va fi ca un semnal de alarma, o sirena pentru cei care pare ca si-au ratacit mintile!

  Sa spunem ca unii au facut o evaluare proasta, insa nu cei care gandesc ca mine au facut-o; probabil varsta, in fine, solidaritatea conteaza acum!

 5. anonim zice:

  privitor la gazele de sist: aici nu suntem in Canada, in Australia, in State, unde e vorba de suprafete intinse si slab populate, unde solul are o alta compozitie si unde panza freatica e alta. Specialistii vorbesc, in cazul nostru, de un efect dezastruos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s