Alertă: Mâine putem pierde Roşia Montană!

Situaţia e cât se poate de serioasă: azi, Comisia de Industrii a votat pe bandă rulantă modificările propuse la Legea Minelor, cea care preia conţinutul legii speciale privind Roşia Montană şi împotriva căreia sute de mii de oameni au protestat de trei luni încoace. Printr-un atac fulger la Constituţie şi democraţie, plenul Camerei Deputaţilor – for decizional – va încerca să treacă actul legislativ mâine.

Doar un exemplu al prevederilor propuse la Legea Minelorapele de izvor situate pe suprafeţe de teren aflate în proprietatea persoanelor fizice pot fi folosite de proprietarul suprafeţei numai dacă nu fac obiectul unei concesiuni existente. Aşadar, un ţăran ar putea lua apă (apă!) de la pârâul ce trece pe proprietatea lui sau din izvorul subteran ce-i alimentează fântâna doar dacă nu ar deranja o firmă de exploatare. Dacă o deranjează… ghinion, rămâne fără apă.

Mâine putem pierde Roşia Montana, 14 ani de rezistenţă şi ce ne-a mai rămas din speranţa că putem trăi într-o ţară normală. Dar nu îi vom lăsa: ne vedem mâine dimineaţă de la 9:30 în faţa Parlamentului pentru o acţiune excepţională de protest.

proteste - Rosia Montana - Bucuresti - 10 decembrie 2013

Acest articol a fost publicat în Domenii - Juridic, Tipuri - Acţiuni şi proteste și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Alertă: Mâine putem pierde Roşia Montană!

  1. Ioachim zice:

    Altii si au pus umarul lor toata viata pentru binele tarii, Ostasii si au dat viata pe glie, Iar noi ce facem ? Distrugem Proprietatea Taranului Roman, care a fost primul trimis in Linia Intai ! Gandire Proasta de Sus de la Cap Pestele se Impute ! Directia e Proasta Fara Mila , Fara Gandire pe Termen Lung Pentru NOI ROMANII !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s