Proteste pe 15 decembrie 2013

Pe 10 decembrie 2013, de Ziua Internatională a Drepturilor Omului, am arătat unei țări întregi că SE POATE! N-am fost mulți: la Cluj o mână de oameni am ocupat clădirea în care funcționează și USL si PDL, alte câteva sute au intrat în curte și au blocat scările. Niciun jandarm n-a trecut. La București, a fost ocupat sediul Avocatului Poporului, la fel, de o mână de oameni – hotărâți și indignați. Dar știam și, mai ales, deputații știau și ei că până seara am fi fost iar zeci de mii dacă legea minelor trecea.

Însă, în aceeași Zi a Drepturilor Omului, unii dintre „oameni” au dobândit puteri și drepturi mai speciale – parlamentarii și-au asigurat imunitate în fața legii, prin modificari ale Codului Penal. În același timp victoria noastră în fața Legii minelor se poate evapora instant – deja politicienii ne asigură că această lege va reveni în dezbatere și la vot sub o formă sau alta. Lupta nu s-a încheiat! Lupta continuă!

proteste - Rosia Montana - 15 decembrie 2013

Acest articol a fost publicat în Domenii - Opoziţia, Tipuri - Acţiuni şi proteste și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Proteste pe 15 decembrie 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s