Finlanda nu e România, mina Kittila nu e Roşia Montană

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, declara acum cateva zile in comisiile Senatului, citata de Mediafax, ca Rosia Montana trebuie comparata cu o exploatare din Finlanda, care se realizeaza in conditii de siguranta si se afla la 15 km de o partie de schi. Daca s-ar documenta, ar afla ca distanta e de 27 km in linie dreapta, dar informatia servita de-a gata de Gold Corporation este suficienta, nu-i asa, doamna ministru?

Dumneaei se referea la mina Kittila din Finlanda, cea mai mare mina de aur operationala din Europa. Dupa cum voi arata in continuare, comparatia minei Kittila cu Rosia Montana pur si simplu nu are niciun sens. Singurii care o fac sunt cei de la Rosia Montana Gold Corporation si politicienii carora compania le serveste de-a gata discursul de rostit la televiziuni si in Parlament: Rovana Plumb, Varujan Vosganian, Victor Ponta, Daniel Barbu.

Citeşte mai departe

Acest articol a fost publicat în Domenii - Minerit, Tipuri - Studii şi analize și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s